Nieuws

2015-2019: Onze boomgaard is flink uitgebreid en gegroeid. De diverse jaargangen cider liggen rustig te rijpen en eind 2019 werd de oogst van 2014 afgevuld.


IMGP4957

September 2014: In de mooie nazomer rijpen de Sterappels prachtig na in onze boomgaard. Tegelijkertijd kunnen we dankzij ons crowdfunding project investeren in een grotere pers en nieuwe aanplant.


Augustus 2014: Dan breekt het seizoen aan van oogsten, malen, persen. De koudgeperste sap wordt op geheel natuurlijke wijze “spontaan” vergist. Na langdurige rijping van enkele jaren is de cider gereed voor consumptie. Tijdens dit geduldige proces worden diverse kleur-, geur-, en smaakeigenschappen ontwikkeld. De kunst is om deze unieke eigenschappen op de juiste wijze met elkaar te combineren, en zo tot een prachtig eindproduct te komen. De verhouding tussen zoet, zuur en bitter is daarbij bepalend. De Brouwakademie past deze technieken van blenden en/of single vari√ęteiten toe, zoals deze worden bedreven door de authentieke cidermakers.¬†

De Notarisappel rijpt in de volle zon:

Notarisappel2

IMGP4923

Juli 2014: In de zomer rijpen onze vroege appels in de warme zon


IMGP4939

Juni 2014: In het voorjaar groeien allerhande appelrassen in onze bomen


IMGP4524

Mei 2014: We brengen inspirerende bezoeken aan diverse authentieke Engelse cider farms

In Herefordshire: Mike Johnson van Broome Farm in Ross-on-Wye, Tom Oliver in Ocle Pychard

In Somerset: Julian Temperley van Burrow Hill, Perry’s Cider in Ilminster


April 2014: In het vroege voorjaar bloeit onze oude appelboomgaard in Echterbosch

IMGP4281 bloesem 2014


Leave a Reply